Whatsapp Icon

ORMİX Plus (İTHAL)














ORMİX PLUS İTHAL KAOLİN
Bitkileri (her türlü sebze ve meyveleri) güneşin zararlı ışınlarından korur. Fotosenteze %20-30 arası olumlu katkı sağlar.
TÜRKİYE'DE İLK YERLİ TARIM VASIFLI KAOLİN KİLİDİR.

NEDEN ORMIX PLUS İTHAL ?
1-Ormix Plus ithal kalsine kaolin kilidir.
2-Ormix Plus ithal Alüminyum Silikat (kalıcılık) değeri %38'dir.
3-Sert kabuklu bitkilerde (fındık, ceviz, fıstık vb. ) güneş yanıklarına karşı kesin etkilidir.
4-Sıcak ve soğuğa karşı yardımcı olur.
5-Kabuksuz yaş meyvelerde hasat 30-45 gün kalana kadar uygulanabilir kalıcı leke bırakmaz.

ORMİX PLUS İTHAL KAOLİN (GÜNEŞ YANIKLARINA KARŞI KORUYUCU)
• Güneş yanıklığı hasarlarına karşı koruma sağlar,
• Bitkiyi 6-8 derece serin tutarak sıcaklık stresi bozukluklarını önler,
• Bitki stomalarını tıkamaz, fotosentezi arttırarak bitkilerin daha iyi beslenmesini sağlar,
• Yaprakların daha canlı, güçlü ve düzgün olmasını sağlar,
• Meyve ve sebzelerde daha iyi koyu yeşil renk ve düzgün şekil oluşturur,
• Tozlu dokusuyla kovucu (repellent) etkisiyle zararlı haşere saldırılarını önler,
• Yağlı dokusuyla Hidrofobik özelliği sayesinde geç ilkbahar ve erken sonbahar donlarına karşı koruma sağlar.

KULLANMA TALİMATI
Bu ürünü kullanmadan önce kullanım talimatını dikkatle okuyunuz.
GENEL BİLGİ
ORMIX PLUS İTHAL KAOLİN, fidanlık, sera ve bahçelerde bitkileri güneş yanıklığından ve sıcaklık stresinden korumada etkili partikül film teknolojisiyle yapıcı mineral bazlı bir koruyucu maddedir. ORMIX PLUS İTHAL KAOLİN ağaçlara uygulandığında yüzeyinde beyaz- kuru bir tabaka oluşur. Güneş ışınlarının bitkiler üzerinde etkili ve sıcaklık streslerinin oluştuğu dönemlerde ağaç üzerini kaplayan yekpare ve düzgün tabaka bir olmalıdır. ORMIX PLUS İTHAL KAOLİN hasat gününe kadar uygulanabilir.



ORAN
Öneriler
Fındık, fıstık, ceviz, zeytin, badem vb. sert kabuklu bitkilerde kullanılır. Tam doz: %1,5 luk süspansiyon (1,5 Kg/100 Lt) İlk uygulama 20 kg/ha

UYGULAMA ZAMANI, DOZLAR VE METOD
Yumuşak çekirdekli meyveler, nar, üzüm, muz, zeytin ve sert kabuklu meyvelerde ilk uygulama; haziran ayının ilk veya ikinci haftasında tam doz (%1,5’luk süspansiyon: 100 Lt suya 1,5 Kg) diğer uygulamalar ise 3 veya 4 hafta aralıklarla yarım doz (%1,5’luk süspansiyon:100 Lt suya 1,5 Kg) şeklindedir. Her türlü spreyleme aleti kullanılarak bitkinin dallar, yapraklar ve meyveleri yekpare beyaz örtüyle kaplanır. Uygulamalar hasat dönemine 2 hafta kala kadar yapılabilir.
Sert çekirdekli meyvelerde ise meyve çapı 0,5-1 cm olunca tek tam doz uygulanır. Hasattan 2 hafta sonra yapılacak yaz budamasını takiben hemen yarım doz uygulanır. 2 veya 3 hafta sonra bir yarım doz daha uygulanır.
Hasat sonrası yapılan uygulamalar, gelecek yılda ağaçların daha verimli ve kaliteli ürün vermesinde belirgin etki gösterecektir. Özellikle sıcaklık stresi bozuklukları minimum düzeye düşecektir. Kiraz ve erik de ikizleşme, mahmuz ve derin sütre bozuklukları önlenebilecektir.
Sebzelerde; Baklagiller, domates, salatalık, biber, kavun, karpuz, balkabağı vd. bitkilerde ilk uygulama dikiminden 1 hafta sonra her 10-15 günde bir %1,5 dozajla çiçeklenmeyi takiben yarım doz (%1’lik süspansiyon) olarak yapılır. Hava sıcaklıklarına göre ikinci bir uygulama yapılabilir.